Standards Worldwide
Standards Worldwide
Phone +49 30 58885700-07

Standard [CURRENT]

DIN EN ISO 16140-3:2021-06

Microbiology of the food chain - Method validation - Part 3: Protocol for the verification of reference methods and validated alternative methods in a single laboratory (ISO 16140-3:2021); German version EN ISO 16140-3:2021

German title
Mikrobiologie der Lebensmittelkette - Verfahrensvalidierung - Teil 3: Arbeitsvorschrift für die Verifizierung von Referenz- und validierten alternativen Verfahren in einem Einzel-Labor (ISO 16140-3:2021); Deutsche Fassung EN ISO 16140-3:2021
Publication date
2021-06
Original language
German
Pages
103

from 222.60 EUR VAT included

from 208.04 EUR VAT excluded

Format and language options

PDF download
  • 222.60 EUR

  • 278.50 EUR

Shipment (3-5 working days)
  • 277.10 EUR

  • 346.40 EUR

Monitor with the Standards Ticker

This option is only available after login.
Easily subscribe: Save time and money now!

You can also subscribe to this document - together with other important standards in your industry. This makes your work easier and pays for itself after a short time.

Sparschwein_data
Subscription advantages
Sparschwein Vorteil 1_data

Important standards for your industry, regularly updated

Sparschwein Vorteil 2_data

Much cheaper than buying individually

Sparschwein Vorteil 3_data

Useful functions: Filters, version comparison and more

Publication date
2021-06
Original language
German
Pages
103
DOI
https://dx.doi.org/10.31030/3205578

Quick delivery via download or delivery service

Buy securely with a credit card or pay upon receipt of invoice

All transactions are encrypted

Content

Content (de)

  • Nationales Vorwort
  • Europäisches Vorwort
  • Anerkennungsnotiz
  • Vorwort
  • Einleitung
  • Anwendungsbereich
  • Normative Verweisungen
  • Begriffe
  • Allgemeine Prinzipien für die Verifizierung von qualitativen (Nachweis-)Verfahren und Quantifizierungsverfahren
  • Qualitative Verfahren — Technische Arbeitsvorschrift für die Verifizierung
  • Quantitative Verfahren — Technische Arbeitsvorschrift für die Verifizierung
  • Validierte alternative Bestätigungs- und Typisierungsverfahren — Technische Arbeitsvorschrift für die Verifizierung
  • Zusammenfassung der Zulässigkeitsgrenzen zur Verifizierung validierter Verfahren
  • Einteilung von (Lebensmittel-)Kategorien und vorgeschlagene Ziel-Kombinationen für Verifizierungsuntersuchungen (informativ)
  • Anleitungen zur Auswahl anspruchsvoller (Lebensmittel-)Einheiten für die Verifizierung der (Lebensmittel-)Einheit (informativ)
  • Verifizierung des qualitativen Verfahrens — Beispiel (informativ)
  • Verifizierung des quantitativen Verfahrens — Beispiel (informativ)
  • Verifizierung des validierten alternativen Bestätigungs- oder Typisierungsverfahrens — Beispiele (informativ)
  • Arbeitsvorschrift für die Verifizierung nicht validierter Referenzverfahren in einem Einzel-Labor (normativ)
  • Literaturhinweise
  • Literaturhinweise (informativ)
ICS
07.100.30
DOI
https://dx.doi.org/10.31030/3205578

Cooperation at DIN